HypnoBirthing®

HypnoBirthing®

HypnoBirthing® leert vrouwen te vertrouwen op haar natuurlijke baringsinstincten, te ontspannen en haar perfect ontworpen lichaam het werk te laten doen. Met een uitgekiend programma van diepe ontspanning, zelfhypnose en informatie geeft HypnoBirthing® de kunst van het baren terug aan de vrouw, zodat zij haar kind veilig en in vertrouwen ter wereld kan brengen. Dit kan zij niet zonder de hulp en steun van haar (geboorte)partner. Daarom besteden we veel aandacht aan en oefenen we met verschillende manieren om de vrouw volledig te ondersteunen tijdens het geboorteproces.

Wat is HypnoBirthing®?

HypnoBirthing® komt uit Amerika en is gebaseerd op de overtuiging dat een geboorte van nature niet gepaard hoeft te gaan met ernstige ongemakken. De focus ligt tijdens deze zwangerschapscursus dan ook op het ontspannen van en vertrouwen op je lichaam. Daarnaast bevat het programma uitgebreide informatie over het natuurlijke geboorteproces, zodat je een realistisch beeld krijgt van wat je kan verwachten en hoe jij je lichaam kunt helpen tijdens dit proces.

Voordelen van HypnoBirthing®

Vrouwen die HypnoBirthing® hebben gevolgd voelen zich krachtig en vol vertrouwen in aanloop naar de bevalling. De ontspanningstechnieken doorbreken het Angst-Spanning-Pijn syndroom en vrouwen ervaren minder uitputting tijdens het geboorteproces. De lessen en oefeningen zorgen daarbij ook voor een sterke binding tussen de vrouw, het kind en de (geboorte)partner. Bovendien blijken vrouwen minder behoefte te hebben aan medische ingrepen, zoals weeënstimulatie en pijnbestrijding en vermindert de kans op beschadigingen aan de bekkenbodem.

Wat leer je bij HypnoBirthing?

Hoe kijk jij naar bevallingen? En jouw omgeving? Wat is eigenlijk ‘natuurlijk bevallen’? Tijdens deze eerste les kijken we naar de achtergrond van geboortes. Wat zijn mythes en wat heeft wetenschappelijk onderzoek ontdekt. We duiken in de relatie tussen ons lichaam en onze gedachtes en ik leer je onderzoeken wat jouw geboorte-mindset is.  

Al voor de geboorte kun je contact maken met je baby. Hoe doe je dat? En waarom is dit belangrijk voor het geboorteproces? We gaan aan de slag met je lichaam helpen te ontspannen door middel van je ademhaling en een fijne massagetechniek die zorgt voor meer endorfines, jouw lichaamseigen pijnstiller. 

De kunst van bevallen is loslaten! Loslaten van de controle over je lichaam en je negatieve gedachtes. Door middel van verschillende visualisatie- en ontspanningsoefeningen ontdek jij hoe jij het beste kunt loslaten. Om los te kunnen laten, moet je kunnen vertrouwen op je lichaam, je (geboorte)partner en de zorgverlener. Loslaten terwijl je ook de regie behoudt over jouw geboorteproces is wat we deze les bespreken. 

Het vrouwenlichaam is perfect ontworpen om te kunnen baren. We bespreken de samenwerking tussen de baarmoederspier, de hormonen en de rol van de baby. Wanneer de bevalling begint en hoe de openingsfase verloopt. De (geboorte)partner vervult een belangrijke rol tijdens het geboorteproces, hier gaan we dan ook uitgebreid op in.  

Het is tijd om je baby te verwelkomen en in je armen te sluiten. Wat kan je verwachten van de geboortefase, zowel van je lichaam als je mindset? We proberen verschillende houdingen die je kan inzetten tijdens de geboorte. De baby is geboren, en nu? Wat heeft je baby nodig om rustig te wennen aan zijn nieuwe omgeving? We bespreken hoe je de hechting met je baby kunt stimuleren en sluiten af met een positieve ontspanningsoefening.

“If you change the way you view birth,
the way you give birth will change”

Marie Mongan, grondlegster HypnoBirthing®

Praktische informatie

De HypnoBirthing® cursus is verdeeld over vijf wekelijkse lessen van elk 2,5 uur. Je volgt de cursus bij voorkeur met je (geboorte)partner en kan kiezen uit een groeps-, privé- of vriendencursus. Je kunt het beste starten tussen de 16e en de 32e week van je zwangerschap.

Tijdens elke les is er veel ruimte voor individuele vragen, geef ik uitgebreide informatie over het natuurlijke geboorteproces en zullen we veel oefenen met ademhalings- en ontspanningstechnieken.

Vergoeding van de cursus of sessies is deels door de zorgverzekeraar mogelijk. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.
 • Vijf wekelijkse lessen van 2,5uur
 • Het Boek ‘HypnoBirthing ®the Mongan Method’ geschreven door Marie Mongan (Engelstalig)
 • Originele HypnoBirthing® ontspannende audio (NL of ENG)
 • Uitgebreid cursusmateriaal
 • Contact met medecursisten in een besloten groepsapp (indien gewenst)

Prijzen

 • € 325,- per koppel
 • Maximaal 5 koppels
 • Op locatie in omgeving Leiden
 • € 450,- per koppel
 • Minimaal 2 koppels
 • Jullie verzorgen zelf de locatie en de deelnemers,
  bij meer dan twee koppels zal het tarief omlaag gaan
 • € 599,- per koppel
 • Individuele cursus bij jou thuis

 

Jolanda
moeder van Roos, 2e kindje
De bevalling van mijn eerste kindje is niet helemaal gegaan zoals ik het mij had voorgesteld. Na 24 uur weeën opvangen, weeënstimulatie en remifentanil, bleef ik hangen op 8 cm ontsluiting. Uiteindelijk is mijn zoontje ter wereld gekomen met een keizersnede. Het vertrouwen in mijn eigen lijf en dat ik ook vaginaal zou kunnen bevallen van een tweede kindje was hierdoor minimaal. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een zwangerschapscursus die mij hopelijk wat meer vertrouwen kon geven in mijn eigen lijf en het natuurlijk... lees verder

Neem contact op

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten en vertel je graag meer over mijn diensten! Wil je een gratis online kennismakingsgesprek via WhatsApp of Skype boeken, wil je je aanmelden voor een cursus of abonneren op het BellyBuddy online pakket? Vul onderstaand contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Je mag me uiteraard ook bellen. Ik doe mijn best om binnen 24u te reageren.