Eendaagse Geboortereis

Eendaagse Geboortereis

In vogelvlucht neem ik je mee op reis door het geboorteproces. Ik laat je zien hoe perfect het vrouwenlichaam is ontworpen voor een bevalling; van de baarmoederspier, het bekken tot aan de hormonen, maar ook de rol van het zenuwstelsel, het angst-spanning-pijn-syndroom en wat je kan verwachten van de baby, je partner en de zorgverleners tijdens het gehele geboorteproces. Bevallen is samenwerken. En om goed te kunnen samenwerken moet je weten wat je kan verwachten en wat niet.

Durf jij te vertrouwen?

Ik ben ervan overtuigd dat je minder behoefte hebt aan informatie over wat er mogelijk zou kunnen gebeuren, zodra je begrijpt wat het geboorteproces inhoudt, je vertrouwt op jouw lichaam en weet hoe je het proces zelf kunt ‘sturen’. De ‘wat als’ gedachte verschuift naar de achtergrond en jij legt de focus op wat er daadwerkelijk nú is. Je beweegt mee met het geboorteproces, hoe spannend en nieuw dit alles ook mag zijn voor je.

Het belang van de vuurtoren

Bevallen is samenwerken. Als vrouw voel je de intensiteit van de weeën groeien en zul je een manier moeten vinden om je lichaam zijn werk te laten doen. Als (geboorte)partner ben je haar steun en toeverlaat. Zonder jouw aanwezigheid en steun kan een vrouw zich verloren voelen. Je kunt het vergelijken met een bootje op zee dat navigeert met behulp van de vuurtoren. Hoe kalm of woest de zee ook is, de vuurtoren zendt onvermoeibaar bemoedigende signalen uit om de kapitein te helpen navigeren.

Wat leer je tijdens de Eendaagse Geboortereis?

Met behulp van mooie beelden laat ik jullie zien hoe prachtig het vrouwenlichaam is ontworpen in relatie tot het geboorteproces. De natuur heeft alles tot in de kleinste details uitgedacht. Ik vertel je graag welke lichaamseigen cadeautjes er op je te wachten liggen.  

Bevallen is niet alleen fysiek, maar juist ook emotioneel en gekoppeld aan jouw gedachtes over geboorte. Wat weten we inmiddels over de relatie tussen jouw gedachtes en de invloed op het fysieke geboorteproces? Kan je zelf het proces ‘sturen’ met je gedachtes? 

Elke vrouw heeft ondersteuning nodig tijdens het geboorteproces. Van een professional die het natuurlijke proces beschermt en bewaakt, maar bovenal van iemand die onvermoeibaar aan haar zijde staat, die haar vertrouwen geeft en helpt navigeren. 

Als (geboorte)partner vervul je een cruciale rol in het geboorteproces. Dit is echter ook een rol die onwennig kan voelen. Ik geef je hele praktische tips die jij kan inzetten, zoals massage en ademhalingsondersteuning waardoor jij de beste ‘vuurtoren’ ooit zult zijn. 

Elke geboorte-ervaring is uniek en vooraf niet te voorspellen. Het proces vraagt om loslaten. Het gaat hier enerzijds om het Letterlijk loslaten van de baby, maar ook van verwachtingen en andere beperkende gedachtes. Hoe je dat doet? We bespreken het geheim van terugkijken op een prachtige geboorte-ervaring. 

“You will have faith, you will lose faith
and you will regain faith”

Praktische informatie

De Eendaagse Geboortereis is een eenmalige cursus van 4 uur. Je volgt de cursus bij voorkeur met je (geboorte)partner. Je kunt deze cursus op elk moment in je zwangerschap volgen.

Wil je na het volgen van de Eendaagse Geboortereis je graag specifiek op jouw bevalling voorbereiden? Dat kan! Kijk voor de mogelijkheden bij Jouw BellyBuddy voor een individueel gesprek of het BellyBuddy online pakket.

Vergoeding van de cursus of sessies is deels door de zorgverzekeraar mogelijk. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

Prijzen

  • tijdsduur: 4 uur
  • kosten: €99,- per koppel
  • maximaal: 6 koppels
Caroline
moeder van Janne, 2e kindje
Het gesprek met Marieke draagt eraan bij dat ik zin heb in de bevalling en dat ik het gevoel heb dat ik handvatten heb waar ik me aan kan vasthouden. We hebben het gehad over mijn eerste bevalling en wat ik daarin heb gemist. Ze wist dat direct om te zetten in positieve acties met betrekking tot de komende bevalling. Haar positiviteit en enthousiasme zorgen voor een levendig gesprek waarin je ook alle ruimte krijgt om goed na te denken over je wensen. ... lees verder

Neem contact op

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten en vertel je graag meer over mijn diensten! Wil je een gratis online kennismakingsgesprek via WhatsApp of Skype boeken, wil je je aanmelden voor een cursus of abonneren op het BellyBuddy online pakket? Vul onderstaand contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Je mag me uiteraard ook bellen. Ik doe mijn best om binnen 24u te reageren.